Caroline in South-Africa

Week 8 & 9: Skydiven, Table Mountain en een High Tea met Nelson

Op 20 maart heb ik mijn laatste verhaal verteld, hier is het vervolg van die week...

Op donderdag 21 maart zijn Suus en ik na een drukke werkdag 's avonds bij Mandy, Lotte en Annemiek een DVD'tje gaan kijken. Dit met een heerlijk gevoel want de volgende dagen zijn we vrij ivm goede vrijdag (er wordt dan ook meteen de dag van de mensenrechten gevierd), Pasen (dit betekent mede ivm familiy day ook dat we maandag vrij hebben) en dinsdag hebben we een extra dagje vrijgenomen. Kortom bijna een week vakantie! Dat komt goed uit want op donderdagavond komen de ouders van Suus hier aan, samen met haar zusje en de vriend. Ze komen hier zo'n dikke twee weken op vakantie zodat ze meteen kunnen zien waar Suus en ik terecht zijn gekomen. Tijdens het film kijken kreeg Suus ineens het idee om toch maar wel naar het vliegveld te gaan en haar ouders te verwelkomen. Het was ondertussen half 11 en dat was ook precies de tijd dat haar ouders zouden landen. Dus wij samen hup de auto in, in de hoop dat we het nog zouden redden. We stonden nog geen 5 minuten op het vliegveld toen we ze zagen verschijnen. Iedereen was blij om elkaar te zien en wij waren blij dat we toch nog naar het vliegveld zijn gegaan. De volgende dag zouden Suus d'r ouders ons appartement komen bezichtigen en daarna hebben we afgesproken om naar het strand te gaan zodat iedereen goed kon bijkomen van de lange vlucht en aan het warme Afrikaanse weer kon wennen. Die vrijdag hebben we dan ook met z'n alle op het strand van Camps Bay doorgebracht en een diner op het Waterfront kon natuurlijk ook niet achterwege blijven.

Dat dagje strand van gister was zo goed bevallen dat we ook zaterdag weer zijn gegaan. Dit keer gingen Annemiek en Lotte ook mee en zijn we naar Cliftons geweest. Voor het avondeten hadden we gereserveerd bij restaurant Mama Afrika zodat ook de ouders van Suus de smaak van krokodil, kudu, springbok of struisvogel in combinatie met zang en dans van een Afrikaanse band konden ervaren. Ik ben dit keer voor de struisvogel gegaan, en het was wederom een heerlijke maaltijd! Na het eten zijn Suus, Annemiek, Lot en ik nog op stap geweest. We zijn ditmaal begonnen met een drankje op Longstreet om vervolgens weer, tot in de late uurtjes, in de Hemisphere te eindigen.

Op zondag eindelijk weer eens lekker uitgeslapen. Daar was ik ook echt aan toe! We hadden vandaag alleen een echte Afrikaanse braai op de planning staan. We zijn dan ook eerst nog even naar de winkel geweest om wat boodschappen te doen (de winkel was gewoon open op 1e paasdag!) en zijn daarna samen met Annemiek en Lotte richting het Waterfront gereden om gezellig op een van de vele terrasjes te genieten van het zonnetje. We mogen niet klagen want het weer is op dit moment prachtig! Soms is het zelfs wat te heet!

Tweede paasdag ben ik bij Annemiek en Lotte gaan Paasbrunchen. We hadden een uitgebreide brunch inclusief gekookte eitjes, broodjes, croissantjes en zelfs donuts. We hebben hier heerlijk op het balkon, met het prachtige uitzicht over de tafelberg, van zitten smullen. Die avond zijn Suus en ik samen met haar ouders ook nog naar een Afrikaanse theatershow geweest; Whoza! De show was in de vorm van een soort musical en vertelde de geschiedenis van district 6; Samengevat: Dit was een volksbuurt in Kaapstad. In de jaren '60 werd de wijk tot een blank gebied verklaard waardoor vele ‘zwarten' en kleurlingen gedwongen hun huis en haard moesten verlaten. Het hele gebied werd vervolgens met de grond gelijk gemaakt, waardoor de naam de bijnaam Cape Flats ontstond. Uiteindelijk werd de wijk hernoemd naar de wijk zonnebloem. (zo heet het nu nog steeds) De herbouwplannen zijn nooit van de grond gekomen omdat bouworganisaties te solidair waren met de vele duizenden mensen die de wijk moesten verlaten. Tegenwoordig krijgen inwoners van het voormalige district 6 de kans om terug te gaan wonen daar waar ze hun land moesten verlaten. De show was een leuke manier om kennis te maken met de geschiedenis van deze wijk. Een echte aanrader!

Vandaag (dinsdag 25 maart) gaan we skydiven!! Suus, haar ouders, zusje en ik gaan uit een vliegtuig springen! Iets wat mij super gaaf maar tegelijkertijd ook doodeng lijkt! Om 10 uur moesten we bij de hangar aanwezig zijn. Daar eenmaal aangekomen moesten we wat formulieren in vullen en werden daarna in de pakken gehesen. Suus en ik zouden als eerste de sprong gaan wagen. Nou daar gingen we, samen met de instructeurs een klein gammel vliegtuigje in... als dat maar goed gaat. Wonder boven wonder was ik geheel niet zenuwachtig. Ik liet het maar gewoon over me heenkomen, en ik had er zelf zin in! Het duurde ongeveer 15 minuten voordat we op de juiste hoogte zaten (hoe hoog precies weet ik niet meer, volgens mij bijna 4 km). De instructeur controleerde alles nog een keer, klikte zich aan mij vast, gaf de laatste instructies maakte het luik open en ineens waren we al uit het vliegtuig gesprongen. Whoooooooooooow wat was dat gaaf! Zo een relaxt gevoel! Eerst krijg je een enorme kick omdat je met een gigantische snelheid uit het vliegtuig naar beneden valt en vervolgens als de parachute eenmaal geopend is ervaar je de absolute rust en schoonheid van het landschap. Eenmaal weer op de grond wilde ik meteen weer! Dit is echt een geweldige ervaring en wederom een aanrader voor iedereen!

Zo tegen 12 uur hadden we allemaal gesprongen. Niemand was bang of erg zenuwachtig geweest en iedereen vond het super leuk! We wilden die middag met z'n alle gaan nagenieten op het strand maar zagen ineens dat het erg mooi en helder weer was, perfect weer om de tafelberg op te gaan! Iets wat Suus en ik nog steeds op de planning hadden staan, maar telkens als wij zin en tijd hadden lag er weer een dik wolkenkleed (het beroemde tafelkleed) op de berg. Dus allemaal de auto's weer in en op naar de tafelberg. Er stond natuurlijk een grote rij, maar het leek achteraf allemaal wel mee te vallen. Je gaat met een kabelbaan naar boven. Het zijn grote wagons waar een hoop aantal mensen tegelijk in kunnen en die met ongeveer 10 meter per seconden naar boven roetsjen. Omdat het platform in de wagon ook draait (zodat iedereen het uitzicht aan alle kanten kan bewonderen) is dat een heel raar gevoel. De moeder van Suus vond dit bijna enger dan het skydiven! Eenmaal boven heerste er, ondanks de vele mensen die er ook waren, een soort rust. Het leek wel of de berg een magische kracht had en iedereen stil kreeg. Na een snelle lunch bij het bergrestaurant hebben een mooie wandeling over deze gigantisch grote berg gemaakt.

De rest van de week (3 dagen!) hebben we weer besteed aan de afstudeeropdracht. Vrijdag zijn we meteen na het werk met de ouders van Suus uiteten geweest bij La Med. Een restaurantje aan zee, waar je tijdens het eten de zon mooi in de zee kunt zien zakken.

Zaterdag wederom weer aan het strand gelegen, met m'n bruine kleurtje zit het dan ook wel goed! 's Avonds zijn we weer met z'n alle naar de Hemisphere gegaan om daar onze Belgische vrienden (die we tijdens het stappen in Stellenbosch hebben ontmoet) weer te treffen. Het was een geweldige avond, met iets te veel wijntjes! ;-)

Maar gelukkig had ik een luie, luxe zondagmiddag op de planning. We hadden een High Tea bij het Mount Nelson hotel in Kaapstad. Dit legendarische hotel is een van de beroemdste en meest luxe hotels van Zuid Afrika! De high tea was fenomenaal! Allerlei heerlijke hartige en mierzoete hapjes vergezeld met vele verschillende thee soorten. Vooral ik als chocolade addict was in de zevende hemel en had natuurlijk weer veel te veel gegeten, maar ik moest dan ook alles even geproefd hebben... We gingen allemaal met een voldaan gevoel én volle buik weer richting de Bo-kaap (daar wonen Lot, Mandy en Annemiek), want de kapper kwam op bezoek. Nadat iedereen door dit aparte artistieke geval onder handen was genomen heb ik een taxi naar huis gepakt en ben vroeg mijn bedje ingedoken om mijn slaaptekort van de vorige avond in te halen.. ;-)