Caroline in South-Africa

Week 12 & 13: Road trip's en een weekendje weg

Deze week begon gelijk met een afscheidsfeestje op dinsdagavond. Jesse zijn tijd hier in Afrika zat er alweer op! We zijn met een gezellige groep mensen eerst lekker uit eten geweest bij Mama Afrika en hebben vervolgens nog een laatste drankje met hem gedaan in een hippe lounge tent op Kloofstreet. Een raar gevoel zo'n afscheid, en al helemaal met de gedachten dat er binnenkort nog veel meer zullen gaan volgen...

Met de opdracht zijn we deze week ook nog even hard aan de slag geweest. We hadden op woensdag een aantal bedrijfsbezoeken op het programma staan om zo nog wat meer informatie voor onze scriptie te verzamelen. Daar willen we ons vanaf volgende week namelijk helemaal op gaan richten. Het einde begint daarmee langzamerhand in zicht te komen.

Het weekend stond in het teken van de road trip's. We hebben in de afgelopen weken al zoveel moois gezien en gedaan in en rondom Kaapstad, dat Suus en ik bedacht hadden dat we maar eens met onze auto op pad moesten gaan. Na een aantal uren de kaart van Afrika bestudeerd te hebben, was het plan om op zaterdag naar het meest zuidelijke punt van Afrika te rijden: Cape L'agulhas. Het was echt een super gezellig en leuke autorit! Eerst een mooi stuk langs de kust gereden en vervolgens via vele dirt roads na zo'n 5 uur rijden aangekomen op dit bijzondere punt. Die avond kwamen we rond de klok van 7 doodmoe thuis. We hebben ons vervolgens lekker op de bank gesetteld met onze dekbedden, een kop thee en een DVD opgezet. Zondag opnieuw vroeg uit de veren. Vandaag gaan we samen met Annemiek een stuk West Coast rijden. We zijn helemaal tot aan Langebaan gereden, met een mooie route door het West Coast National Park. Weer een compleet ander stuk Afrika dan we de vorige dag hebben gezien. In het West Coast National Park zouden vele schildpadden, bijzondere vogels en aparte planten te bewonderen zijn. Die schildpadden hebben we helaas niet gezien, maar we hebben zeker genoten van de mooie uitzichten over de lagune, enkele herten, struisvogels en zelfs een grote slang die we zijn tegen gekomen. Het was wederom een flinke rit, waarvan we moe maar voldaan thuis kwamen.

Ondertussen zit ik alweer in mijn dertiende week hier, dat betekent dat ik over de helft van mijn verblijf hier ben. Nu gaat de tijd pas echt snel! Deze week zijn we eindelijk begonnen met het schrijven van de scriptie. Het valt nog niet mee om in business engels te verwoorden wat we nu eigenlijk onderzocht hebben en de resultaten goed op papier te krijgen. Gelukkig hebben we hier nog een aantal weekjes voor, maar het begin is in elk geval daar.

Ook hebben Suus en ik deze week een ticket naar Durban geboekt. We gaan 7 t/m 11 juni bekijken wat deze kant van Afrika ons te bieden heeft. We hebben in elk geval een bezoekje aan het koninkrijk Lesotho op de planning staan. Door de enthousiaste verhalen die we her en der hierover gehoord hebben, hebben we er allebei al flink zin in! Vooral omdat 6 juni onze laatste stagedag is en we dan dus heerlijk van onze welverdiende vakantie kunnen gaan genieten. Verder hadden we deze week op woensdag een heerlijke braai in het pittoreske Stellenbosch bij onze duikschoolvrienden Arne en Kyle en op vrijdag hebben we onze ‘laatste' meidenavond gehad (met Mandy, Lot, Annemiek, Suus en ik). Annemiek is namelijk volgende week klaar met d'r stage en gaat dan een maand lang samen met haar vriend van het mooie Afrika genieten. We hebben eerst lekker met z'n alle op Longstreet wat gegeten en daarna de cocktailkaart uitgeprobeerd.

Zaterdag en zondag zijn we een weekendje weggeweest met 4exchange (het stagebureau). We zijn met een gezellige groep met ongeveer 20 studenten een weekendje naar het kustplaatsje Hermanus geweest. Dit dorpje is beroemd vanwege het feit dat je hier in de winter erg goed walvissen kunt spotten. Op zaterdag hebben we paardgereden door de bergen en over het mooie brede witte zandstrand van Hermanus. Was erg leuk om te doen! Detail: Mijn paard Dancer bleek een ex renpaard te zijn en de snelste van allemaalmaar tijdens de ritten liever lui dan moe. Hij wil dan ook altijdlekker achter de groep aan sjokken waardoor wetelkens weer even in een klein drafje degroep achterna moesten.Daarna hebben we een sunset cruise gehad op een boot. Echt super gaaf want na 5 minuten varen sprongen er tientallen dolfijnen met ons mee. Het was een groot spektakel en dat in combinatie met de zonsondergang, AMAZING! Daarna weer terug naar de backpackers waar een braai klaar stond en de avond afgesloten met een drankje in een cocktailbar. Op zondag zouden we gaan sandboarden, maar omdat het zaterdags wat geregend had was het zand te nat en ging het sandboarden niet door. Erg jammer, maar misschien dat we dit alsnog een keer gaan doen. In plaats van het sandboarden zijn we gaan Quad rijden. We hebben na een oefenrondje om het schakelen etc onder de knie te krijgen een super leuke route door de bergen en langs wijnlanden gehad. Heel gaaf om te doen, vooral omdat het een pittige route was over heuvels, door wat los zand en met super schuine stukken waardoor je het gevoel kreeg alsof je bijna van je quad viel. We kwamen na een dik uur racen lekker onder het stof terug. Hebben nog wat gedronken met z'n alle en zijn vervolgens terug naar Kaapstad gereden waar we 's avonds met een groep mensen nog wat zijn gaan drinken in Camps bay.

Reacties

Reacties

Eef

He Caat,

Leuk om weer een reisverhaal van jou te lezen. Het klinkt het goed. Je hebt al zoveel meegemaakt en gezien, super. Ga zo door! Veel plezier nog en succes met de scriptie!

liefs,

Eef

Rineke

Tja wat moet ik zeggen ;).................... Het klinkt ieder geval weer AMAZING!!!

B(i)ertjuuuhh!!...

heeeeey caatje,

moet mij nie beetje jaloers gaan maken he... haha
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

maar veel plezier daar, da het maar een tijd wordt om nooit te vergeten, maar daar maak ik me ook helemaal geen zorgen om..

xx bertjuuuhh

Lizhen

Hey Caro,

Je hebt weer supermooie dingen gedaan....
Nog veel plezier en succes met de scriptie!

Liefs
Liz

Margriet

Klinkt allemaal super tof caatje, maar kan niet wachten tot je met je voetjes weer op Nederlandse bodem staat, zodat we weer eens wat leuks kunnen gaan doen saampjes!!!
Geniet er nog maar van, want de tijd is om voordat je er erg in hebt... Liefs x mij

chris

hey caat,

JEUJ je hebt je eigen site :D
ik heb ook weer zin om onzinnig lol te hebben in den bosch of erges anders :D
tot snel weer..
x

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!